Randfiguren

Ingeborg Nienhuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Randfiguren

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493210639, 361 blz., June 2021
Formaat: 20.0 (h) x 13.0 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 475 gram.

Uitgever: Ambilicious LLP

redactie: Inanna van den Berg

beschrijving

Randfiguren:

In de eeuwenoude Engelenborg, aan de voet van de Waddenzee, vestigt zich een zorginstelling voor afgegleden jongeren. Het tij is gunstig: in de tijd van paarse kabinetten en melkertbanen reiken de bomen tot in de hemel. Voor gedrag dat afwijkt van de standaard bestaan pasklare rugzakjes.

De rol van ‘borggravin’ ligt de ambitieuze directrice uitstekend, maar met haar clientèle heeft ze minder affiniteit. Hierdoor krijgen de borgbewoners misschien iets te veel vrijheid.

De scheidslijn tussen cliënten en zorgverleners is dun. En dan liggen er in het laatste jaar van de eeuw ook nog externe dreigingen op de loer, zoals de angst voor een millenniumbug , vermeende schade aan de Groninger bodem als gevolg van aardgaswinning en een grillige oehoe die zich ophoudt in de ontembare ruigte van het Wad.

‘“Randfiguren” is, in één woord samengevat: Magistraal.’ Cecile Koops

Nienhuis’ Groningstalige debuut uit 2020 werd genomineerd voor Beste Groninger Boek


Ingeborg Nienhuis:

Ingeborg (Groningen, 1981) studeerde Nederlands en journalistiek en schrijft creatieve en zakelijke teksten in het Nederlands en het Gronings. Haar verhalen verschenen in literaire streektaaltijdschriften als Roet, Krödde, Oader en Toal & Taiken en in Nederlandstalige bundels.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.