Close Reading in de praktijk Middenbouw

Lessenseries voor de middenbouw: groep 4 en 5

Dortie Mijs; Liz Bunte; Ebelien Nieman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Close Reading in de praktijk Middenbouw

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789493209022, geïllustreerd, 148 blz., January 2021
Formaat: 29.9 (h) x 21.4 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 586 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

***LET OP: Close Reading in de praktijk bevat niet de teksten zélf. Uitgangspunt is dat je het prentenboek of de tekst zelf in het bezit hebt of krijgt.***

Met de aanpak Close Reading help je leerlingen om (prenten)boeken en teksten daadwerkelijk te doorgronden. Close Reading zorgt er niet alleen voor dat leerlingen deze beter begrijpen; door de gevarieerde werkvormen beleven ze er ook veel plezier aan.

Hoe geef je Close Reading concreet vorm in jouw groep? Dit boek bevat tien compleet uitgewerkte lessenseries voor groep 4 en 5. Per lessenserie (van drie sessies) staat steeds één prentenboek of tekst centraal. Gekozen is voor mooie, vaak bekende en veelgelezen prentenboeken en teksten (ook gedichten), zowel verhalend als informatief.

Close Reading in de praktijk bestaat uit twee delen. Deel 1 geeft kernachtig weer wat Close Reading is, hoe je geschikte prentenboeken en teksten kiest en hoe je jouw lessen opbouwt. In deel 2 volgen de lessenseries, inclusief veel voorbeelden, tips, werkvormen en werkbladen. De werkbladen zijn ook digitaal beschikbaar.

Met Close Reading in de praktijk doe je veel inspiratie en ideeën op voor hoe je met allerlei teksten in jouw groep aan de slag gaat. Zo wordt begrijpend lezen leuk; niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor jezelf!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.