Schaken met Edgar Davids

Voetbalverhalen rond het Nederlands Elftal

Rob de Leede

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Schaken met Edgar Davids

paperback/ gebrocheerd: € 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493201156, geïllustreerd, 224 blz., December 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 307 gram.

Uitgever: edicola sport

beschrijving

Voetballers en trainers hebben hun eigenaardigheden en bijzonderheden. Eén ding is zeker, ze staan altijd in het middelpunt van de belangstelling. In het heetst van de strijd gebeurt er van alles, soms ontroerend, soms lachwekkend. Als de camera's niet in de buurt zijn gebeurt er echter ook van alles. Rob de Leede stond er jarenlang met zijn neus bovenop.

In korte verhalen komt een breed scala aan hoofdrolspelers voorbij. Een Hagenees die vindt dat Gullit verdacht veel op Gullit lijkt, de verloren foto met George Best, schaken met Edgar Davids, de tranen van Frank Rijkaard, de twee gezichten van Louis van Gaal, een geïmproviseerde persconferentie met David Beckham, de totstandkoming van de wonderlijke foto van Mario Götze met Lionel Messi in het Maracanã-stadion en de oppoetsbeurt van de barbecue van Johan Cruijff komen uit zijn tijd als perschef bij het Nederlands elftal en zijn werkzaamheden rond EK's en WK's.

Stuk voor stuk voetbalverhalen die zorgen voor een glimlach, maar ook voor verwondering en zelfs ontroering.
Ze lichten in elk geval een tipje van de sluier op in de wereld van de voetbaliconen van de afgelopen decennia. De verhalen zijn heerlijk leesvoer voor de voetballiefhebbers die denken hun helden te kennen, maar nog niet alles over hen weten.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.