Graf 521

Franziska Weissenbacher

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Graf 521

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789493192096, February 2021
Formaat: 21.0 (h) x 14.6 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 452 gram.

Uitgever: LetterRijn

redactie: Theo van Rijn; Marlies de Bruin

beschrijving

Over Graf 521
Nadat rechercheurs Laura Mandemaker en Hans Dijkma ternauwernood aan de dood zijn ontsnapt, vinden zij een nieuwe standplaats. Daar worden ze vrijwel direct geconfronteerd met een totaal onverklaarbare zaak. In de vloer van een kathedraal worden twee verse lijken gevonden. Het team waarvan beide rechercheurs deel uitmaken, start een uitgebreid onderzoek naar de identiteit van de slachtoffers en de dader(s). Voordat ze zich de zaak eigen hebben gemaakt, dient zich een volgende dode aan.
Laverend tussen spanningen binnen het team, henzelf en het onderzoek, naderen Laura en Hans de bizarre ontknoping.

Over de auteur
Zout op de friet? Het is een vraag die Franziska Weissenbacher al honderden keren heeft gesteld. Ze is allround medewerkster in een frietzaak/automatiek. In haar vrije tijd schrijft ze misdaadverhalen. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters en vier zonen en oma van een groeiend aantal kleinkinderen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEr spreekt gevoel uit het denken en doen van de personages, anders dan de hardheid die vaak troef is in veel thrillers.
Fascinerend is het einde, wanneer Graf 521 letterlijk een boekje opendoet over de psyche van de dader. De manier waarop de politiemensen dat blootleggen is alleszins geloofwaardig. Graf 521 laat de lezer achter met de vraag of de getraumatiseerde dader doortrapt is, of zelf ook slachtoffer is.
recensie citaatAl met al is Graf 521 een verrassend goed boek te noemen. Voor de geïnteresseerde lezer heeft Franziska Weissenbacher ook nog enkele bijzonderheden en wetenswaardigheden rondom het katholieke geloof, en de Sint-Janskathedraal in het bijzonder, in het verhaal geïntegreerd. Het provinciale karakter leidt misschien tot minder internationale allure, maar desondanks is het een must-raad voor iedere detectiveliefhebber en speciaal voor eenieder die de stad 's-Hertogenbosch een warm hart toedraagt.
recensie citaatDe dader is voor de lezer eerder bekend dat voor de recherche en dat zorgt ervoor dat deze spanning van het ontdekken van wie de moorden gepleegd heeft weg is maar vervangen wordt door de spanning van het meepuzzelen met de hoofdpersonen in dit verhaal. En dan geeft Franziska Weissenbacher het verhaal ineens een mooie twist zodat de lezer toch verrast wordt.
Kortom een heerlijke vrouwenthriller met veel ruimte voor de privé levens van de recherche en de dader.
recensie citaatGeen uitgesponnen proloog, geen vierenveertig langdradige hoofdstukken. Ook de epiloog bevat niet één woord teveel. Rechttoe rechtaan gaat het – in een heel eenvoudige taal - richting ontknoping; ondanks het feit dat je al vrij vlug geconfronteerd wordt met de moordenaar. Dergelijke aanpak betekent nochtans geen minpunt. Twee totaal verschillende perspectieven zorgen in ieder geval voor de afwisseling.recensie citaatIk heb ‘Graf 521’ met heel veel plezier gelezen. De wisseling in perspectief tussen het onderzoeksteam en de dader pakt in dit verhaal zeer goed uit. Het neemt wel een deeltje spanning weinig, maar tegelijk is de verhaallijn op psychologisch vlak sterker. Alleen jammer dat de verhaallijn voor mij vrij voorspelbaar was, al bleef er toch nog iets van twijfel tot het einde. Dus het heeft mijn leesplezier zeker niet verminderd. Ik geef daarom ‘Graf 521’ een mooi verdiende vier sterrenrecensie citaatDe personages zijn goed uitgewerkt en realistisch. Je voelt met Laura mee, die zich ontheemd voelt, omdat ze uit haar vertrouwde omgeving Amsterdam is vertrokken naar het rustige Brabant.
De gewenning aan een nieuwe werkrelatie komt goed naar voren.
recensie citaatVanaf het begin word je in het verhaal gezogen en zit je op het puntje van je stoel te lezen. Het verhaal is geen moment saai, want de spanning is heel de tijd aanwezig. Je wordt als lezer helemaal meegenomen in het rechercheonderzoek van Hans en Laura en het psychologische spel dat gespeeld wordt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.