Brandend verlangen

om op te gaan in God/liefde

Wim Jansen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Brandend verlangen

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493175655, geïllustreerd, 300 blz., May 2021
Formaat: 21.2 (h) x 14.8 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 578 gram.

Uitgever: Uitgeverij Van Warven

beschrijving

Mystiek heeft de naam nogal zweverig te zijn. God heeft de naam nogal abstract te zijn. Alleen al het woord ‘God’. Dat beladen, misverstandelijke woord. Ik ga er nog veel over zeggen, maar hier alvast dit: wie moeite heeft met dat woord nodig ik van harte uit om de titel vrijelijk aan te passen aan het eigen levensgevoel: Brandend verlangen om op te gaan in liefde. In licht. In vuur. In het leven. In het heilige. Het eeuwige…

Mystiek is om te beginnen vrijheid.

In mei 2019 besloot Wim Jansen een jaar lang te schrijven over zijn dagelijks leven met God: mystiek van alledag. Het ervaren van God ‘die ronddoolt tussen de potten en de pannen’, zoals Theresa van Avila het noemde. Hoe verhoudt Godverlangen zich tot simpele levensvreugde en alledaagse zorgen?
Geen flauw idee had hij hoe bewogen dat jaar zou zijn. Niet alleen vanwege de maatschappelijke stikstofonrust en wereldwijd de coronacrisis, maar ook persoonlijk, toen hij te horen kreeg dat een ongeneeslijke kanker zich in zijn lichaam had uitgezaaid.

Wat blijft er over van een ‘brandend verlangen om op te gaan in God’ met de dood op je hielen?
Een spannend relaas over hectiek en stilte, crisis en mystiek.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Wim Jansen, emeritus predikant van Vrijzinnig Delft en de Vrijzinnige Koorkerkgemeenschap in Middelburg, heeft verschillende publicaties op zijn naam staan, het meest recent Dominee zoekt God – dagboek van een laatste zondagmorgen, Zingen aan de Styx (gedichten), Bron in je brein – bidden tot de God in wie je niet gelooft en O hemel, zei de krokodil – 52 dierenverhalen voor jong en oud om zoiets als God ter sprake te brengen. In maart 2020 verscheen O vader wij zijn samen geweest – verhalen van een overkant. Ook schrijft hij columns en essays voor de websites: www.volzin.nl, www.ongrond.nl, www.nieuwwij.nl en voor het blad Volzin.
Zie voor achtergrond en eerdere publicaties zijn website www.wimjansen.nu
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.