Meisje uit Iran

John Van Eyck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Meisje uit Iran

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789493111134, December 2019
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 376 gram.

Uitgever: Beefcake Publishing

beschrijving

‘Mijnheer, ik wil ook m-m-moslim worden... euh... is... is dat m-m-mogelijk?’ stotterde ik als een kleine jongen. Ik begreep zelf niet vanwaar die schuchterheid plots kwam.
‘U wilt zich tot de islam bekeren? Ja, natuurlijk is dat mogelijk. Geen enkel probleem, de imam zal dat op hetzelfde moment doen’, zei hij enthousiast.
‘Op hetzelfde moment als het huwelijk?’
‘Ja, ja, alles op hetzelfde moment’, glunderde hij.
‘A-ah, oké, heel erg bedankt!’
‘Graag gedaan.’
Yara en ik lachten. Om mijn gevoel te volgen en meer te gaan nietsdoen moest ik dus achtereenvolgens moslim worden, islamitisch trouwen en naar een repressieve islamitische republiek verhuizen.

'Meisje uit Iran' brengt het autobiografische verhaal van John, die in totaal acht maanden spendeert bij zijn Iraanse schoonfamilie. Door de ogen van John kijken we naar het leven van zijn vriendin Yara en haar ouders. Centraal staan de moeilijke band van Yara met haar geboorteland en de soms pijnlijke relatie met haar familie. Na een lange afwezigheid probeert Yara opnieuw aan te sluiten met een verleden waar ze zelf compleet van vervreemd is geraakt. De hernieuwde kennismaking gaat met vallen en opstaan.


Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.