Van dekking tot uitvliegen

Marjoleine Roosendaal

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Van dekking tot uitvliegen

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789493060005, geïllustreerd, 108 blz., May 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: Dogzine.nl VOF

trefwoorden: bevruchting fokken honden pup

beschrijving

Marjoleine Roosendaal is wetenschapsjournalist, fokker en keurmeester. In haar journalistieke werk legt zij zich vooral toe op de specialisatie fokkerij en genetica van honden. Ze schrijft al jaren in de haar kenmerkende toegankelijke stijl over alle ontwikkelingen die zich voordoen in de kynologie en werkt samen met vertegenwoordigers van diverse rasverenigingen aan een goed en gezond fokbeleid. Marjoleine Roosendaal heeft ruim dertig jaar ervaring met het fokken van honden.

De basis van de fokkerij is het fokken van een nest. Daar begint het allemaal mee. Dat is natuurlijk heel erg leuk en absoluut iets om naar uit te kijken. Maar hoe doe je dat op een verantwoorde manier? Welke adviezen zijn zinnig, en wat kan beter naar het rijk der fabelen verwezen worden? Waar moet je op letten, wat doe je wel met je drachtige teef en wat niet, wat is normaal tijdens de dracht en bevalling, welke symptomen zijn reden tot ongerustheid, wanneer schakel je een dierenarts in en met welke bijzondere aandachtspunten moet je rekening houden? Wat moet je in huis halen en klaarzetten voor de eerste pup geboren wordt?
En niet onbelangrijk en vaak onderschat: wat komt er aan administratie kijken bij een nest, met of zonder stamboom?
Zeker voor de beginnende maar ook voor de ervaren fokker is dit boekje een praktische en overzichtelijke handleiding met tips en adviezen volgens moderne inzichten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Marjoleine Roosendaal heeft al vrijwel haar hele leven honden. Ze fokt af en toe een nest, showt graag en met regelmaat en is ook keurmeester. Begonnen met niet-plaatsbare honden uit het asiel, maar alweer vele jaren liefhebber en trotse eigenaar van twee van de nationale rassen, de Stabijhoun en de Wetterhoun. Tegenwoordig maken ook twee Havanezers deel uit van het geheel.

Werkzaam als hoofdredacteur van het kynologisch blad Dogzine, heeft zij haar sporen verdiend als wetenschapsjournalist, met als specialisatie fokkerij en genetica. Marjoleine is al jaren actief betrokken bij het fokkerijbeleid van met name kleine rassen, die door hun aantallen in de problemen komen. Zij adviseert bij fokbeleid gericht op het verbreden van de genetische diversiteit. Verder is haar naam bekend bij iedereen die iets van de kleuren of vachten van honden wil weten.

Gehuwd met een partner die enthousiast en bevlogen werkt met de Wetterhounen. Zelf werkzaam vanuit haar thuisbasis, wat vooral de honden zeer waarderen. Marjoleine schrijft over de fokprojecten, de mogelijkheden, de ziektes en de dingen waar mensen zich wel of juist geen zorgen over hoeven te maken.

“You do what you think is best; when you know better you do better”
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.