Dansen voor vader

Dick Witte

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dansen voor vader

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492994158, 176 blz., October 2020
Formaat: 22.3 (h) x 15.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 300 gram.

Uitgever: Uitgeverij Anderszins

beschrijving

Dansen voor vader
Dick Witte

We zitten met het hele gezin in de auto. Vader rijdt, moeder zit ernaast. Wij zijn klein, zitten op de achterbank en kunnen de weg voor ons niet zien. Vader is kwaad en rijdt hard. Moeder roept dat hij kalm aan moet doen. In volle snelheid rijden we recht op een rij huizen af.
'Jan, stop nou!' gilt moeder en begint op hem in te slaan.
We gillen allemaal: 'Papa, stop dan!'
Ik doe mijn handen voor mijn ogen en wacht op de onvermijdelijke klap. Dan is er onverwacht de stilte en rijden we door een smalle steeg. Vader en moeder beginnen heel hard te lachen.

Op een beeldende en ontwapenende wijze schrijft Dick Witte (1951) over breekbare persoonlijke gebeurtenissen. Al heel jong moet hij afscheid nemen van de enige persoon die hem veiligheid geeft. Tegen de achtergrond van de jaren 60 en 70, echoot het lied Mens, durf te leven! Op de radio klinkt Doe Maar met Is dit alles? Teksten die de schrijver houvast geven en aanzetten tot opmerkelijke keuzes. Kan hij de cirkel van afwijzing en eenzaamheid sluiten of gaat de geschiedenis zich herhalen?

Dick Witte is auteur van het boek Gais waarvoor hij lovende kritieken kreeg. Dansen voor vader is zijn vierde boek.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mensen hebben het over bindingsangst, maar zelf noem ik het vrijheidsdrang, of zelfs vrijheidsnoodzaak. Waarschijnlijk komt het allemaal op hetzelfde neer. Het is het dilemma van afstand en nabijheid. Als ik niet genoeg afstand houd van de ander, wordt het me snel te benauwd en wil ik vluchten uit angst mezelf kwijt te raken. Maar wanneer de afstand te groot wordt, de nabijheid te ver, dan voel ik me verlaten en heb ik de neiging om helemaal te verdwijnen.
Bestaat er een vorm van liefde, waarin ik me niet gevangen of verlaten voel?

Uit: Dansen voor vader

OVER DE AUTEUR
Dick Witte (1951) is geboren in Dordrecht en kwam via Amsterdam en Friesland in 1983 terecht in Tilburg. Hij rondde de hbo-opleiding Maatschappelijk Werk af en werkte enkele jaren in de sociale sector. In Tilburg werd hij coördinator van een theater. Daarna richtte hij een eigen theaterbureau op, waarmee hij grootschalige muziek- en theaterevenementen organiseerde. Als auteur debuteerde Witte in 2008.
toelichtingEen beeldend geschreven kwetsbaar verhaal over het leven van een man die zomaar je buurman zou kunnen zijn. Herkenbaar voor wie opgroeide in de jaren 60 en 70.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.