Ooievaars zonder grenzen

Kris Struyf

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ooievaars zonder grenzen

gebonden: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492934529, geïllustreerd, 368 blz., May 2020
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 927 gram.

Uitgever: Witsand Uitgevers

trefwoorden: natuur ooievaar planckendael struyf vogels zwin

beschrijving

Het boek dat beschrijft hoe de ooievaar terugkwam naar onze streken.
De ultieme ooievaarsgids, van de hand van de vader van het Ooievaarsproject.

Kris Struyf is de man achter het bekende Ooievaarsproject dat de bijna verdwenen vogel terugbracht naar onze streken. Hij werkte als bioloog in ZOO Planckendael. Via uitwisselingen met andere parken werden in het dierenpark paartjes
geselecteerd waarvan werd vermoed dat ze zouden zorgen voor nageslacht. Na een aantal jaren in aparte volières te hebben doorgebracht, kregen de ooievaars de vrijheid. In de loop der jaren groeide het aantal nesten en werd het programma
een ware blikvanger. Telkens als er in Planckendael jongen werden geboren of er op grote hoogte vogels werden geringd, keek iedereen op televisie mee. Later ontstond het project ‘Ooievaars zonder grenzen’, waarin ooievaars werden voorzien van een satellietzender. Zo kon worden nagegaan hoe zij zich gedroegen tijdens hun trektocht naar het zuiden. Op dat moment bleek dat de jongen op volstrekt natuurlijke wijze de oevers van de Niger in Afrika bereikten!
Kris zette zijn werkzaamheden verder in het Zwin Natuur Park, waar eveneens een ooievaarskolonie huist, die ouder is dan die van Planckendael.
In dit boek doet hij het hele verhaal van zijn leven met en voor de ooievaars. Het maakt van 'Ooievaars zonder grenzen' het meest complete boek over de ooievaar in onze streken.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kris Struyf studeerde biologie in Antwerpen en behaalde de diploma’s van natuurgids en zoogids. Tijdens zijn vervangende legerdienst werkte hij in de ZOO van Antwerpen. Daarna werkte hij eerst nog op de studiedienst van het WWF. In Planckendael was hij verantwoordelijk voor de dierenverzameling. Met zijn collega’s werd het plan uitgewerkt om het park op te delen in verschillende continenten. In 1985 werd het vermaarde Ooievaarsproject opgestart. In dit rijkelijk geïllustreerde boek biedt Kris ons een fascinerende blik op het leven van de formidabele vogel die de ooievaar is.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.