Wat wit was

50 fiscale fraudeverhalen

Jan Tuerlinckx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat wit was

paperback/ gebrocheerd: € 22.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492639493, 240 blz., December 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Doorbraak

beschrijving

Pas op voor je iemand een witwasser noemt. Wie weet, ben je er zelf één. ‘Al wat je zegt, ben je zelf…’ is een staande uitdrukking. Je hoeft écht niet in de wapenhandel, de prostitutie of de cocaïnebusiness te zitten om dat etiket opgekleefd te krijgen. Je hoeft daarvoor niet Al Capone te heten. Een witwasser ben je sneller dan je denkt. Hoe vermijd je dat je de stempel ‘fraudeur’ op je voorhoofd krijgt?
Fiscaal advocaat Jan Teurlinckx legt het haarfijn uit in 50 waargebeurde verhalen. Dagelijks maakt hij in zijn praktijk hallucinante dingen mee die zelfs Kafka niet kon verzinnen. ‘Bovendien moet je als witwasser misschien wel meer schrik hebben van de banken dan van de fiscus?’, is één van Tuerlinckx vele uitdagende stellingen.
‘Belastingen zijn een vorm van onteigening.’ In zijn strijd van David tegen de fiscus kwam hij meermaals tot deze vaststelling. Tuerlinckx beschouwt het als zijn persoonlijke missie om individuele burgers beter te beschermen tegen de overheid. Daarom hanteert hij in Wat Wit Was gewone mensentaal en legt amusant uit hoe je je als burger fiscaal moet gedragen, of je nu net bent afgestudeerd; je tot over je oren in de puberkinderen zit of stilaan begint te dromen van je pensioen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jan Tuerlinckx (1971) is fiscaal advocaat, columnist van Trends en docent anit-witwaswetgeving aan het itaa (Belgian Institute for Tax Advisors & Accountants). Fiscaliteit is behalve zijn beroep ook zijn passie.toelichting‘Jan Tuerlinckx en de fiscus, dat is vuurwerk verzekerd. Toch sterk aanbevolen.’
— Karel Anthonissen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.