Kameraden (1968-1972)

Maurice van Turnhout

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kameraden (1968-1972)

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492538932, geïllustreerd, 184 blz., February 2021
Formaat: 26.7 (h) x 17.7 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 553 gram.

Uitgever: ISVW Uitgevers

serienaam/reeks: Lichtstadfamilie: een Eindhovense kroniek

illustrator: Matijs van de Kerkhof

beschrijving

Een fles gevuld met benzine. Een doosje stormlucifers.

Met deze twee attributen staat Frans Hultermans bij de voortuin van zijn aartsvijand. Zijn bewegingen worden nauwgezet gevolgd door de man die de ‘Lenin van de Kruidenbuurt’ wordt genoemd. Frans strijkt de lucifer af…

Als lid van de maoïstische actiegroep Rode Jeugd komt Frans in opstand tegen de gevestigde orde. Het wereldwijde kapitalisme moet omver worden geworpen, te beginnen bij het Philips-concern, op een steenworp afstand van Frans’ ouderlijk huis te Eindhoven.

De acties van revolutionair Frans vinden geen genade bij zijn vader, de aan carnaval verslaafde glasblazer Peer. ‘Wil je drie dagen per jaar gelijkheid?’ vraagt Frans aan Peer, ‘of wil je het 365 dagen per jaar?’

Kiest Frans voor de revolutie, of zoekt hij de weg terug naar huis?

Kameraden (1968-1972) is het eerste deel van Lichtstadfamilie: een Eindhovense kroniek. Dit drieluik van graphic novels, op historische gebeurtenissen geïnspireerd, vertelt het verhaal van drie generaties van de familie Hultermans. En van de stad waarin ze wonen en werken: Eindhoven, thuisstad van het Philips-imperium.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Maurice van Turnhout is schrijver en journalist. Voor Trouw en Filosofie Magazine schrijft hij over filosofie, politiek en techniek.

Matijs van de Kerkhof is beeldend kunstenaar, schilder en graficus. Hij exposeerde onder andere in het TAC en het Van Abbemuseum te Eindhoven. In 2021 was hij artist-in-residence in het Vincent van GoghHuis te Zundert.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.