Prikkelarme editie 1001 verborgen regels

een schat aan tips, eyeopeners en energizers!

Natasja Hoogerheide

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Prikkelarme editie 1001 verborgen regels

losbladig: € 14.95

ISBN: 9789492525192, April 2017
Formaat: 21.1 (h) x 8.1 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 268 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

Prikkelarme editie - met een rustig binnenwerk in zwart/wit

De meeste kinderen en volwassenen hebben geen problemen met algemene sociale vaardigheden. Dankzij hun sociale intuïtie schatten ze elke situatie op de juiste manier in en nemen ze de vaak ongeschreven regels die in die situatie gelden moeiteloos in acht. Voor sommige mensen zijn die regels echter niet zo voor de hand liggend of vanzelfsprekend, waardoor de regels voor hen vaak verborgen blijven. En dat terwijl sociale vaardigheden van groot belang zijn om op een veilige manier deel te kunnen nemen aan de samenleving.

De sociaal-cognitieve leerproblemen waar deze kinderen en volwassenen mee kampen, komen bijvoorbeeld voort uit het feit dat ze een autisme spectrumstoornis, ADHD of het syndroom van Gilles de la Tourette hebben. Speciaal voor deze mensen (kinderen en volwassenen) is de hulpwaaier gemaakt. In de praktijk blijkt namelijk dat het behandelen van één regel of tip per dag al kan helpen succesvoller en gelukkiger te worden in sociale interacties.
Deze hulpwaaier is een verzameling van de belangrijkste en handigste verborgen regels die de afgelopen jaren op de dagkalenders zijn verschenen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.