Vakvrouwen

In veertig jaar landschapsarchitectuur - Yttje Feddes

Yttje Feddes; Viebeke Gieskes

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vakvrouwen

gebonden: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492474353, geïllustreerd, 144 blz., October 2020
Formaat: 27.2 (h) x 23.2 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 838 gram.

Uitgever: Blauwdruk

bewerkt door: Daphne de Bruijn; Harry Harsema

fotografie: Madeleine Sars; Jeroen Bosch

beschrijving

In een prachtige kroniek beschrijft Yttje Feddes even helder als innemend de ontwikkelingen in de landschapsarchitectuur van de afgelopen veertig jaar. Dat doet ze aan de hand van gebeurtenissen en projecten die ze in haar eigen rijke loopbaan heeft meegemaakt. Ze tekende aan de nieuwe bossen in de Randstad, aan de Stelling van Amsterdam, aan IJburg en aan de Afsluitdijk. In samenwerking met anderen ontrafelde ze de geheimen van het groen in de Amsterdamse tuinstad, vond ze uit hoe je het bijzondere karakter van de dijk kunt bewaren en hoe de grote windmolenparken in het Nederlandse landschap een passende plek kunnen krijgen.
Yttje Feddes schetst een beeld van de veranderde inzichten en opvattingen over bijvoorbeeld ecologie en stedelijk wonen en geeft met rake observaties een inkijk in het vak van de landschapsarchitect.

Dit boek verschijnt ter gelegenheid van de uitreiking van de Bijhouwerprijs, die ze ontvangt voor haar bijdrage aan het vak. Ze grijpt de gelegenheid aan om naast haar eigen verhaal negen inspirerende vakvrouwen voor het voetlicht te brengen en zo de emancipatie van het vak te koppelen aan die van de vrouw in het vak.

Met tekstbijdragen van Vibeke Gieskes, portretfoto’s van Madeleine Sars en landschapsfoto’s van Jeroen Bosch.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.