Dat bepaal je zelf

Tien jaar strijden voor een nieuwe Donorwet

Menno Loos; Ed van Eeden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dat bepaal je zelf

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789464027402, geïllustreerd, 356 blz., February 2021
Formaat: 24.9 (h) x 17.5 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 1118 gram.

Uitgever: Boekengilde B.V.

beschrijving

'Je hoort zo vaak roepen dat het niks uitmaakt wat je zegt. Dat er door de politiek toch niet naar je wordt geluisterd. Dat is niet waar, kan ik uit eigen ervaring vertellen. Maar je hebt wel doorzettingsvermogen nodig.'

Menno Loos, de drijvende kracht achter het burgerinitiatief 2 Miljoen Handtekeningen, heeft als vrijwillig, onbetaald lobbyist jarenlang gestreden voor een nieuwe Donorwet.
En het is gelukt. Uiteindelijk stemden zowel de Tweede als de Eerste Kamer in met een systeem van actieve donorregistratie. Zodat nu elke Nederlander wordt geacht zelf een keuze te maken hoe hij of zij in het donorregister opgenomen wenst te worden.
Als burger kun je dus meer bereiken dan je denkt. De democratie zijn we samen.

Samen met journalist Ed van Eeden schreef Menno Loos dit boek, Dat bepaal je zelf. Het is veel meer dan een eigen verslag over de tien jaar strijd die geleid heeft tot de nieuwe Donorwet. Want tal van voor- en tegenstanders, politici, bestuurders, medici en ervaringsdeskundigen komen aan het woord over hun kant van het jarenlange democratische proces en de lobby van Menno, die hebben geleid tot de nieuwe Donorwet.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Menno Loos (1974) is bevlogen, maatschappelijk betrokken en ondernemer. Met zijn jonge gezin woont hij in Arnhem, waar hij zich actief inzet voor zijn buurt en de gemeente. Dit is zijn eerste boek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.