M. De zoon van de eeuw

Antonio Scurati

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
M. De zoon van de eeuw

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810739, 856 blz., June 2021
Formaat: 20.0 (h) x 13.1 (b) x 3.6 (d) cm. Gewicht: 563 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

vertaald door: Jan van der Haar

beschrijving

Over Benito Mussolini werd in non-fictie alles al geschreven. We meenden hem wel te kennen. Tot de gelauwerde, eigenzinnige schrijver Scurati hem in een romanfiguur omdoopte, zonder er feiten bij te verzinnen. Het resultaat is een indrukwekkende, documentaire roman, die een kleurrijke geschiedenis tot leven brengt, en ons waarschuwt.
De jonge Mussolini is als een beest: hij voelt en ruikt de tijd die eraan komt, in het uitgeputte Italië van net na de Eerste Wereldoorlog. Afgezet als socialistisch leider, plaatst de onvermoeibare politieke agitator zich aan het hoofd van de onwettigen, de misdadigers, brandstichters en andere woeste dwazen. Met afschuw en fascinatie beschrijft Scurati hoe zijn opportunistische personage, hongerend naar macht en seks, zich van 1919 tot 1924 leugenachtig en instinctmatig van socialisme naar fascisme beweegt.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Antonio Scurati (Napels, 1969) is schrijver, hoogleraar literatuur en columnist. Van M. De zoon van de eeuw, zijn in alleen al Italië inmiddels meer dan 500.000 exemplaren verkocht. De roman werd in 2019 bekroond met de Premio Strega, de voornaamste literaire prijs in Italië. De Nederlandse vertaling werd genomineerd voor de Europese Literatuurpijs.recensie citaatEen monumentale roman annex historisch verslag. [..] M. De zoon van de eeuw biedt een weergaloze confrontatie met het masker dat Mussolini opzette. ****recensie citaatAls lezer word je helemaal ondergedompeld in de tijd van toen. ***recensie citaatM is een schitterend en monumentaal boek. [..] Het is dan ook te hopen dat veel Nederlandse lezers Scurati's geslaagde experiment naar zijn grote waarde zullen weten te schatten.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.