Van dorpsdokter tot hoogleraar

Prof. dr. Jan de Haan

Van dorpsdokter tot hoogleraar

paperback/ gebrocheerd: € 18.50

ISBN: 978-94-6365-266-7, geïllustreerd, 201 blz., September 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 311 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: waargebeurd, dorpsdokter, huisartsenpraktijk, apotheek, professionalisering, hoogleraar, verbeteren van de zorg

Hoogleraar geeft inzicht om zorg te verbeteren

Voor de zoon van een glasblazer lag de keus voor een medische studie niet direct voor de hand. Toch werden de kwaliteiten van Jan de Haan al jong onderkend en kreeg hij de kans, om zijn roeping te volgen. In dit boek kijkt hij terug op zijn leven. Op zijn jeugd, zijn studie, de eerste schreden als dorpsdokter op het huisartsenpad met zijn vrouw in de apotheek aan zijn zijde en de grote veranderingen die er in zijn vak plaatsvonden. Ook in zijn eigen leven veranderde er veel. Hij promoveerde en werd benoemd tot hoogleraar ‘Praktijkvoering in de huisartsenpraktijk’ aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn publicaties over het delegeren van taken in de huisartspraktijk.
Zijn hele leven heeft hij zich ingezet voor de professionalisering van de huisartsgeneeskunde. Hij gaf in het hele land lezingen om duidelijk te maken dat er nog veel te verbeteren viel in huisartsenland. Zijn manier van spreken was onlosmakelijk verbonden met zijn hobby goochelen. Zelfs op het wereldcongres voor huisartsen in Den Haag vermaakte hij de congresgangers in de pauzes met zijn magische optreden.
In dit boek geeft hij tevens zijn visie op de hedendaagse ontwikkelingen. Hij is van mening dat zorg te veel is versnipperd door de introductie van de vele hulpkrachten en door het parttime werken en dat de persoonlijke band met de huisarts onder druk is gezet. Hij hoopt met dit boek te bereiken dat zowel de collega’s als hun patiënten hun inzicht vergroten in het verbeteren van de zorg.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.