Eerste Kamer

Alles over de noodrem van het parlement

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eerste Kamer

paperback/ gebrocheerd: € 8.99

ISBN: 9789463480765, 100 blz., August 2020
Formaat: 28.7 (h) x 21.6 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 375 gram.

Uitgever: EW-boeken

serienaam/reeks: EW Speciale edities

beschrijving

De Eerste Kamer: een volwaardig instituut

Waarom staat de Eerste Kamer in de schaduw van de Tweede Kamer en wat doet ze precies? Hoe machtig is de Eerste Kamer? Wat zijn de spelregels? Hoezo zou de Eerste Kamer niet politiek zijn? Wat doet dat sigarenkastje bij de ingang van de vergaderzaal, en waarom hangt in die zaal een groot portret van koning Willem II?
Deze speciale editie van EW belicht historische en politieke aspecten van de Eerste Kamer en schetst een beeld van een instituut dat ondanks haar relatieve onbekendheid volwaardig deel uitmaakt van de parlementaire democratie. Een ruim twee eeuwen oud orgaan, waarvan het bestaan vaak ter discussie is gesteld, zonder dat afschaffing in zicht kwam. Een discussie die nooit ophoudt, zo lijkt het. Ook het kabinet-Rutte III wil de macht van de senaat inperken.

Met onder meer: de verkiezing van Eerste Kamerleden en samenstelling van de senaat, interview met voorzitter Jan Anthonie Bruijn, protocol, plattegrond van het Binnenhof, portretten van de ambtenaren ten dienste van de 75 senatoren, verslag van een crisis, illustratieve spotprenten en nog veel meer prachtig beeld.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.