JJ Cale. Troubadour in de woestijn

Wouter Bulckaert; Edward Hall

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
JJ Cale. Troubadour in de woestijn

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789462671393, geïllustreerd, July 2018
Formaat: 23.0 (h) x 15.4 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 360 gram.

Uitgever: Epo, Uitgeverij

beschrijving

‘Cocaine’ en ‘After Midnight’: Eric Clapton maakte tijdloze klassiekers van die songs. Maar ze zijn van de hand van JJ Cale.
JJ wie? Die zanger-gitarist uit Tulsa bleef zijn leven lang bewust uit de schijnwerpers. Toch raakt elke luisteraar die de songs van JJ Cale ooit heeft gehoord in de ban van zijn laconieke stem, laidback gitaren, en hypnotiserende grooves. Cales tijdloze songs blijven resoneren door de decennia heen.
In het allereerste boek over JJ Cale gaat Wouter Bulckaert op zoek naar het geheim van zijn sound. En Edward Hall vat de ziel van de man in de illustraties. Zo schetsen ze een beeld van de muzikant die een genre op zichzelf is geworden. Een man voor wie songschrijven geen kunst was, maar een ambacht. En al gaf Cale zelden interviews, hij slaagde erin veel te zeggen met weinig woorden. Zijn oneliners vormen de basis van dit boek over JJ Cale, de working class hero die geen held wou zijn.

Wouter Bulckaert schreef Ry Cooder. Meester in de schaduw. Hij woont en werkt in het hart van Gent.

Edward Hall is bekend van zijn reeks Portraits of Strangers, portretten van slapende pendelaars. Hij woont in Northport, New York.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.