Aarhus

Jurriaan van Oortmerssen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Aarhus

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789461230423, geïllustreerd, 69 blz., July 2020
Formaat: 19.9 (h) x 13.1 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

beschrijving

Culturele en culinaire trekpleister
Aarhus staat bekend als de ‘kleinste wereldstad’, omdat het alle geneugten van een metropool heeft, maar dan wel op een menselijke schaal. De tweede stad van Denemarken biedt een bruisend stadsleven, een prachtige bosrijke omgeving en adembenemende stranden. De stad heeft een keur aan musea, interessante architectuur en een veelkleurig uitgaansleven dankzij zijn grote studentengemeenschap.

Deze Odyssee Reisgids biedt:
• Bekende en minder bekende bezienswaardigheden
• Duidelijke kaarten en sprekende kleurenfoto’s
• Veel aandacht voor natuur en milieu
• Relevante informatie over cultuur, geschiedenis en maatschappij
• Tips voor horeca en overnachtingsmogelijkheden
• Suggesties voor uitstapjes en fietstochten buiten de stad

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jurriaan van Oortmerssen is een muzikant en schrijver die tevens werkzaam is als vertaler. Ook geeft hij workshops om mensen te inspireren hun stem op effectieve en vruchtbare wijze te gebruiken.
Na een decennium in Amsterdam te hebben gewoond heeft hij sinds 2015 veel tijd in Jutland doorgebracht. Na vijf jaar met één been in Nederland en één been op het Deense schiereiland te hebben gewoond, is hij zich daar nu aan het vestigen.
Hij droomt van een bestaan dat volledig in harmonie is met de natuur, en van vrede op aarde. Met zijn muziek en schrijfsels beoogt hij zijn dromen werkelijkheid te maken en om goede vibraties uit te zenden.
inhoudsopgaveEen schets van Aarhus
Aarhus verkennen 7
Geschiedenis van de stad 9
Binnenstad
Odyssee’s aanraders 12
Indre By 13
Ten zuiden van de rivier Aarhus Å 19
Vesterbro 23
Universiteitswijk 26
Aarhus Ø 30
Frederiksbjerg 33
Rond de binnenstad
Vejlby Risskov en Egå 35
Marselisborg 39
Højbjerg 42
Brabrand en Viby J 46
Omgeving van Aarhus
Schiereiland Djursland, Merenhoogland en Samsø 48
Praktische informatie Aarhus
Reizen naar en verblijven in Aarhus 53
Overnachten 55
Eten en drinken 57
Praktisch ABC 60
toelichtingAarhus is de tweede stad van Denemarken die afgezien van een bruisend stadsleven een prachtige bosrijke omgeving en adembenemende stranden biedt. De studentenstad heeft een fraaie skyline met interessante architectuur en is heel levendig dankzij zijn grote studentengemeenschap en leuke uitgaansmogelijkheden. Met name de hippe Latijnse wijk is een aanrader, die uitpuilt van de leuke eettentjes, bijzondere (tweedehands) winkeltjes en designershops. Aarhus heeft ook enkele hele interessante bezienswaardigheden waaronder het wereldberoemde kunstmuseum Aros, Moesgård Museum, de haven en de prachtige Botanische tuin. Daar komen de oeroude bossen (Risskov en Moesgård) en schitterende stranden nog bij waar je heerlijk kunt wandelen, zwemmen en ontspannen.
Ook de omgeving van Aarhus is zeer de moeite waard, met het schiereiland Djursland, het Merenhoogland en het eiland Samsø, het groene uithangbord van Denemarken.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.