Risicomanagement voor woningcorporaties

Robert Kievit

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Risicomanagement voor woningcorporaties

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789461040381, geïllustreerd,
Formaat: 24.2 (h) x 17.1 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 479 gram.

Uitgever: Aeneas Media

beschrijving

Risicomanagement is een dynamisch proces dat onderhevig is aan voortschrijdende inzichten. Het beruchtste voorbeeld hiervan is asbest. Eens was het een wondermiddel: sterk, slijtvast, bestand tegen inwerking van buitenaf door zuren en logen en bestand tegen hoge temperaturen. Nu is het een risico dat groot in het nieuws komt en massaal uit woningen verwijderd moet worden. Dit soort voorbeelden leert dat de corporatiesector continu alert moeten blijven door nieuwe ontwikkelingen te volgen en kennis te delen. De projectgroep ‘Veilig en Gezond Wonen’ probeert met deze eerste uitgave van ‘Code Rood’ een steentje bij te dragen aan dit dynamische proces. In dit praktijkboek is informatie bijeengebracht uit zowel de theorie als de praktijk van woningcorporaties en adviesbureaus. Zo is getracht een integraal beeld te schetsen van technisch risicomanagement in de bestaande woningvoorraad. Het traject van risicobeheersing zal het risicobewustzijn in de organisatie vergroten en de gezamenlijke kennis over risicomanagement verbeteren.

Het praktijkboek bestaat uit twee delen: deel II geeft inzicht in de aanwezigheid van risico’s in de bestaande woningvoorraad, terwijl deel I een leidraad biedt voor het maken van keuzes in de aanpak van risicomanagement als programma. De projectgroep ‘Veilig en Gezond Wonen’ is een samenwerking van de woningcorporaties Portaal, De Sleutels, Waterweg Wonen, Woonpunt, Ieder1, Wooninvest, Woonbedrijf, Havensteder en ingenieurs- en adviesbureau pvm.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingCode Rood geeft inzicht in de aanwezigheid van risico’s in de bestaande woningvoorraad, daarnaast biedt het een leidraad voor het maken van keuzes in de aanpak van risicomanagement als programma.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.