De nietige miljoenen

Jess Walter

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De nietige miljoenen

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789460684531, 384 blz., April 2021
Formaat: 21.5 (h) x 13.9 (b) x 3.2 (d) cm. Gewicht: 511 gram.

Uitgever: Uitgeverij Marmer B.V.

vertaald door: Nicolette Hoekmeijer; Paul Bruijn

beschrijving

Net als in zijn bestseller Schitterende ruïnes zet Jess Walter in De nietige miljoenen een verbluffend realistisch tijdsbeeld neer. Ditmaal verplaatst hij zich in het Amerika van begin twintigste eeuw.


De broers Rye en Gig Dolan scharrelen hun kostje bij elkaar, liften mee op goederentreinen en staan bij corrupte koppelbazen in de rij voor een dag werk. Terwijl de zestienjarige Rye snakt naar een vaste baan en een eigen huis, droomt zijn oudere broer Gig van een betere wereld. Samen met andere vakbondsmannen strijdt hij voor een eerlijk loon en een fatsoenlijke behandeling.
Rye deelt het idealisme van zijn broer niet en kiest zijn eigen weg, maar toch valt hij voor Elizabeth Gurley Flynn, een onverschrokken activiste en feministe. Gig daarentegen heeft een oogje op Ursula the Great, een stripteasedanseres die in een kooi optreedt met een vraatzuchtige poema. Zij brengt de jonge mannen in contact met een minstens zo gevaarlijke mijnmagnaat.
De wereld van de broers is een wirwar van uitbuiters, mijnen, bordelen, kroegen en agenten, en het lijkt onmogelijk om daaruit te ontsnappen.

De nietige miljoenen is een meeslepende roman over eenvoudige idealen die botsen met de harde werkelijkheid. Het Amerika van toen blijkt griezelig veel te lijken op onze tijd.

De nietige miljoenen (The Cold Millions) behoort tot de beste boeken van 2020 volgens: NEW YORK TIMES (historical fiction), PUBLISHERS WEEKLY, KIRKUS REVIEWS, WASHINGTON POST, BOSTON GLOBE, SEATTLE TIMES, CHICAGO TRIBUNE, BLOOMBERG, USA TODAY, NPR FRESH AIR, NEW YORK PUBLIC LIBRARY, CHICAGO PUBLIC LIBRARY, ESQUIRE en OPRAH.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jess Walter debuteerde in 2001 met Als het graf zwijgt. Daarna volgden meerdere romans, waaronder National Book Award-finalist De dagen erna en de Edgar Allan Poe Award-winnaars De donut man en In het land der blinden. Zijn meest recente roman Schitterende ruïnes, wekenlang nummer 1 in de New York Times bestsellerlijst, verkocht in Nederland en België meer dan 80.000 exemplaren. Walter woont met zijn gezin in Spokane, Washington, waar ook De nietige miljoenen speelt.recensie citaatJess Walter’s New Novel Revisits a Turbulent Era Much Like Our Ownrecensie citaat‘Briljant… een fantastische postmoderne versie van de realistische sociale romans uit de jaren dertig van de vorige eeuw door Henry Roth, John Steinback en John Dos Passos, aangevuld met sterke vrouwelijke personages en geschreven in prachtig proza. Dit kon weleens Walters beste werk tot nu toe zijn.’ – Publishers Weeklyrecensie citaat‘Het feit dat dezelfde auteur zulke ongekend verschillende boeken heeft geschreven als De dagen erna, The Financial Lives of Poets, Schitterende ruïnes en nu deze laatste krachttoer, is het bewijs van Walters veelzijdige vertelkunst en zijn verbazingwekkende vermogen om een tijdsbeeld neer te zetten, welk tijdsbeeld ook… We hebben begrepen dat Jess Walter non-stop schrijft: zeven dagen per week, 365 dagen per jaar. Stop er alsjeblieft nooit mee. – Kirkus
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.