Namen vol vreugde

's Werelds vrolijkste namenboek

Theo van Remundt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Namen vol vreugde

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789403601625, geïllustreerd, 227 blz., March 2021
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 441 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Je kind een mooie naam geven is niet altijd eenvoudig. De naam die jullie aan jullie kind geven is een van de eerste cadeaus. Een cadeau dat langer dan een leven meegaat. Niet verwonderlijk dat ouders hieraan veel zorg en tijd en besteden.
Onze wereld verandert snel. We verplaatsen ons vaker en sneller dan ooit tevoren. We worden geïnformeerd over onze regio, maar ook over regio's elders op de wereld. Deze en andere ontwikkelingen zorgen ervoor dat de uitwisseling van voornamen een enorme vlucht heeft genomen.
In dit boek tref je namen van over de hele wereld. Specifieke bindingen met streek, godsdienst, traditie of taal bestaan nog steeds, maar zijn in een aantal situaties minder sterk geworden. Allerlei ontwikkelingen zorgen ervoor dat het namenaanbod enorm is vergroot. De namen in dit boek behoren tot een namengroep die we de groep van vrolijke namen kunnen noemen. Alle namen hebben in hun duiding woorden als: 'vrolijk, blij, opgewekt, gelukkig, gezegend, voorspoed, welvaart, fortuinlijk' en dergelijke.
Veel namen zijn honderden, ja zelfs duizenden jaren oud.
Een naam geven, is een wens uitspreken. Met de keus van namen uit dit boek, wens je jouw kind vreugde en geluk.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.