Dat is kunst

Peter Piket

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dat is kunst

gebonden: € 39.59: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789403600291, geïllustreerd, 180 blz., May 2020
Formaat: 24.1 (h) x 16.1 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 396 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Peter D.Piket (1944 Arnhem)

In zijn jeugd nam hij het geloof van zijn ouders over: het geloof in de hockeybal, de tennisbal en het gezonde verstand. Door een groot talent voor sommetjes maken en de exacte vakken heeft hij een aantal jaren natuurkunde gestudeerd in Delft. Op zijn 19de ontdekte hij dat hij kon schrijven doordat hij brieven schreef aan een vriendin die ver weg woonde. Kort daarna beleefde hij de andere kant van het bestaan door een opname in het gekkenhuis.
Door eigenwijze psychiaters, die het beheer over zijn pillen overnamen, kwam hij enkele malen aan de rand van de dood, maar hij maakte ze nooit verwijten en bleef beleefd met ze praten. Hij gedroeg zich alsof hij een abonnement had op de Heilige Geest, die hem wel zou komen redden.
Hij heeft vele takken van kunst beoefend, maar slechts enkele goed genoeg. Op het ogenblik houdt hij zich bezig met de krant lezen, koken en tekenen. Hij heeft veel te danken aan de vriendschap van mensen in de Kloosterkerk in Den Haag. Hij voelt zich ook aangetrokken tot vreemde mensen en vreemde theatervoorstellingen.
Bovendien prijst hij zijn hart, dat nooit geprotesteerd heeft tegen extreme kwellingen en gevoelens.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.