De Bourgondiërs

Aartsvaders van de Lage Landen

Bart van Loo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Bourgondiërs

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789403118819, 608 blz., November 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 946 gram.

Uitgever: Bezige Bij b.v., Uitgeverij De

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Meesterverteller Bart Van Loo neemt de lezer op sleeptouw langs duizend jaar Europese geschiedenis. Zijn zoektocht voert hem naar het ontstaan van de Nederlanden in de vijftiende eeuw. En wat blijkt? De Lage Landen zijn een Bourgondische uitvinding.De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende
steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars.
Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een indrukwekkende cultuurgeschiedenis.
Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen.Een wervelend verhaal van brandstapels en banketten, pest en steekspelen, Jeanne d'Arc, Jan van Eyck, Filips de Goede en het Gulden Vlies.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De Bourgondiërs

gebonden: € 34.99
Gezien bij DWDD.

Meer boekennieuws op Facebook.