De dochters van de Winterkoningin

Vier prinsessen in ballingschap

Nancy Goldstone

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De dochters van de Winterkoningin

paperback/ gebrocheerd: € 29.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401917612, geïllustreerd, 384 blz., April 2021
Formaat: 22.8 (h) x 15.0 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 540 gram.

Uitgever: Omniboek

vertaald door: Ronnie Boley

beschrijving

‘De dochters van de Winterkoningin’ van Nancy Goldstone is een geschiedenisverhaal over vier prinsessen in ballingschap. Het sprookjeshuwelijk tussen Elizabeth, de kleindochter van de Schotse koningin Mary Stuart en Frederik van de Palts, de koning van Bohemen, loopt uit op een nachtmerrie als zij na één jaar al verdreven worden. Het kinderrijke gezin gaat in ballingschap in Den Haag bij oom Maurits van Oranje-Nassau, in 2021 precies 400 jaar geleden. De dertien kinderen worden in Leiden opgevoed in de kunsten en wetenschappen. In ‘Dochters van de Winterkoningin’ vertelt Nancy Goldstone op levendige wijze het opzienbarende verhaal van vier van Elizabeth Stuarts dochters: Elizabeth, Lousia, Henrietta Maria en en Sophie, die de loop van de geschiedenis bepaalden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Nancy Goldstone (1957) is historicus en schrijver, gespecialiseerd in de middeleeuwen en de zeventiende eeuw. Ze schreef al een zestal boeken. ‘De dochters van de Winterkoningin’ is haar eerste boek dat in het Nederlands wordt vertaald.

recensie citaat

‘Bij Goldstones vaak lekker droge verhaal over al die eerzuchtige dames met hun krijgshaftige of kwakkelende broers, afgeserveerde verloofdes en lastige echtgenoten heb ik me geen bladzijde verveeld.’

recensie citaat

‘Een vlot geschreven boek over een kleurrijke familie.’

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.