Een jaar om nooit te vergeten

Vincent Kompany

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een jaar om nooit te vergeten

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789401465854, 208 blz., December 2019
Formaat: 22.8 (h) x 14.3 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 315 gram.

Uitgever: Lannoo

beschrijving

Toen Vincent Kompany op 18 mei 2019 de FA Cup de lucht in stak na een 6-0-overwinning tegen Watford, was er een heel speciaal moment aangebroken. Niet alleen was het zijn laatste wedstrijd voor Manchester City, waarmee hij als kapitein vele triomfen beleefde, het was ook de bekroning van een uniek treble-seizoen, waarin City zowel de competitie als de twee nationale bekers won. Meteen na zijn afscheid bij City keerde Kompany terug naar zijn roots bij RSC Anderlecht. Het werd een jaar om nooit te vergeten.

In dit boek neemt Kompany je mee achter de schermen van zijn succesjaar en vertelt hij over zijn relatie met teamgenoten als Kevin De Bruyne, over de visie van trainer Pep Guardiola en over de spectaculaire climax waarbij hij met een onhoudbare knal zijn team tegen Leicester naar de landstitel schoot.

Maar Kompany is vooral doodeerlijk. Tegen de achtergrond van zijn laatste seizoen bij City, waarbij hij in een fascinerende dagboekstijl en met zijn typerende flair over ploegmaats, matchen en tactiek vertelt, spreekt Kompany openhartig over de obstakels waarmee elke sporter weleens in aanraking komt: blessureleed, stress, concurrentie, racisme en een voortdurende prestatiedrang.

Zo is dit boek veel meer dan het relaas van één seizoen. Een jaar om nooit te vergeten is het ultieme verslag van een van dé grootheden van het Belgische voetbal op de absolute piek van zijn kunnen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingEen kapitein voor alle seizoenen
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.