Herrie in huis

Ervaringen van een gezinshuismoeder

Eva Harting

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Herrie in huis

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789090344386, 278 blz., March 2021
Formaat: 20.8 (h) x 14.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 397 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

trefwoorden: autisme coronatijd gedragsproblematiek gezinshuis hechting hechtingsstoornis jeugdzorg mens en maatschappij onderwijs opvoeding pedagogiek ...

beschrijving

Unieke inkijk in een gezinshuis!In Herrie in huis beschrijft Eva Harting met veel liefde de moeilijke, maar vooral ook mooie momenten die zij beleeft als gezinshuismoeder. Met haar onvoorwaardelijke liefde biedt zij voor kortere of langere tijd een warme en veilige omgeving voor vele kwetsbare en beschadigde kinderen. Vanuit hun professionaliteit en ervaring zorgen zij en haar man in hun gezinshuis voor structuur, rust, ruimte en regelmaat.Ze zeiden: ‘Dit is een wandelende tijdbom!’
Je ontplofte in mijn armen.
Ze zeiden: ‘Die praat niet tegen volwassenen!’
Maar wat hebben we gekletst via schriftjes en de chat.
Ze zeiden: ‘Hij sloopt de boel!’
Dat deed je, maar daarna zijn we aan de wederopbouw begonnen.
Ze zeiden: ‘Deze kan niet in een gezin wonen!’
Maar je woont nog steeds bij ons.
Ze zeiden: ‘Zij is zo druk, je wordt er gek van!’
Dat klopt, maar je vrolijkheid maakt alles goed.
Ze zeiden: ‘Begin er nooit aan!’
Maar wat ben ik blij dat ik er wel aan ben begonnen!Herrie in huis beschrijft de dagelijkse gebeurtenissen in een gezinshuis met aandacht aan zowel de ups en downs van de kinderen, als aan de emoties waartussen de professionele opvoeders heen en weer geslingerd worden.

Haar bonusboek Groente met corona geeft lezers een aanvullend kijkje in haar gezin tijdens de lastige en soms verwarrende coronatijden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)va Harting is getrouwd en moeder van vier kinderen. Sinds 1993 is zij (therapeutisch) pleegouder en sinds 2007 gezinshuisouder van gemiddeld vier tot zes kinderen met complexe hulpvraag. Over haar ervaringen als gezinshuismoeder heeft zij in 2012 een boek geschreven: 'Herrie in huis' (2012, eerste uitgave uitgeverij SWP). De herziene versie van haar boek inclusief bonusboek met verhalen over de coronatijd verschijnt in maart 2021.

toelichtingUnieke inkijk in een gezinshuis!
Ervaringen van een gezinshuismoeder over de mooie, verdrietige en hilarische momenten in een gezinshuis. Herziene uitgave met als bonus verhalen uit de coronatijd.

Lezersreacties:
'Een aanrader voor alle opvoeders!'
'Meeslepend boek over het leven in een gezinshuis.'
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.