Psychologie in de boardroom

oordelen, samenwerking, betekenis

C.H. Reijerse; C.G.J. Kop; Th.B.C. Poiesz; R.H. Ravenhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Psychologie in de boardroom

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789090336626, geïllustreerd, 125 blz., September 2020
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 329 gram.

Uitgever: Interface Communicatie

redactie: M.L. de Jonge

illustrator: P.G.J.T. Mulder

beschrijving

De toezichthouder houdt toezicht, de bestuurder bestuurt. Deze tweedeling is voelbaar aan verandering onderhevig. De psychologie in de boardroom kan daar duiding aan geven.

Dit boek geeft inzicht in gedrag en cultuur in de boardroom, in de onderlinge relaties, in de kwaliteit en in de openheid van besluitvorming. Wat kan de raad doen en leren om met plezier en vitaliteit toezicht te houden en te besturen? Hoe kun je kritisch en ontvankelijk voor de toekomst de nieuwe uitdagingen aangaan? De sleutel ligt bij de toezichthouders.
De auteurs, allen psychologen en gedragsexperts, geven graag de mogelijkheden daartoe aan.

Een boek dat tot nadenken stemt doordat het vanzelfsprekendheden in denken en samenwerken open op tafel legt. Daarmee is het een belangrijk hulpmiddel om toezicht tot een hoger en vitaler niveau te tillen. Het koppelt slim werken en beschouwen aan moderne ontwikkelingen in de psychologie van het toezicht. Een aanrader voor bestuurders en toezichthouders, én voor diegenen die in werk en belangstelling daar nauw aan verbonden zijn: managers, consultants, bestuurssecretarissen en sparringpartners van raden, van binnen en van buiten de organisatie.

De auteurs zijn als psychologen verbonden met de wereld van de boardroom. Zij hebben zelf het toezicht houden en besturen in de praktijk ervaren én kennen de boardroom vanuit hun verschillende adviespraktijken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.