Parabels

Het onderricht van Jezus en de rabbijnen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Parabels

paperback/ gebrocheerd: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089723819, geïllustreerd, 208 blz., September 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.2 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 570 gram.

Uitgever: Abdij Van Berne, Uitgeverij

redactie: Eric Ottenheijm; Martijn Stoutjesdijk

beschrijving

Eric Ottenheijm & Martijn Stoutjesdijk (red.)
Parabels. Onderricht van Jezus en de Rabbijnen

Dat Jezus gelijkenissen of parabels vertelde, is veel mensen bekend: wie is er niet vertrouwd met de barmhartige Samaritaan? Ook de rabbijnen deelden hun wijsheid bij voorkeur in de vorm van parabels. De Rabbijnse literatuur heeft er honderden van bewaard.
In dit boek worden die gelijkenissen uit beide tradities zij-aan-zij besproken. Een dergelijke werkwijze levert niet alleen nieuwe inzichten op over jodendom en christendom. Ze werpt ook licht op de unieke vertelvorm van deze parabels: ontleend aan het dagelijkse leven, maar met een verrassende (actuele) twist.

Het boek bevat niet alleen illustraties van de parabels van Jezus, maar brengt voor het eerst ook rabbijns-joodse gelijkenissen op moderne en kleurrijke wijze tot leven. Gespreksvragen maken de uitgave compleet.
De volgende auteurs, allen als onderzoeker verbonden aan het Parabelproject (zie www.parabelproject.nl), schreven bijdragen: Annette Merz, Albertina Oegema, Eric Ottenheijm, Jonathan Pater, Marcel Poorthuis, Martijn Stoutjesdijk en Lieve Teugels.

Dr. Eric Ottenheijm (1961) is judaïcus en bijbelwetenschapper aan de Universiteit Utrecht. Hij is projectleider van het Parabelproject.
Martijn Stoutjesdijk MA (1989) studeerde theologie, filosofie en internationale betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en Leiden. Hij is als promovendus betrokken bij het Parabelproject, waarin hij onderzoek doet naar slavernij in de gelijkenissen

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.