De burgemeester

Yves Peirsman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De burgemeester

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789089248787, 304 blz., October 2020
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 404 gram.

Uitgever: Houtekiet

trefwoorden: winnaar fintro prijs spannend boek

beschrijving

Net op de dag dat zijn partij haar verkiezingslijst wil voor stellen, verdwijnt de burgemeester van de grootste stad van Vlaanderen. Terwijl de politie zich blindstaart op de tegen standers van de controversiële politicus, groeit de onrust in de stad. Vooral de allochtone bevolking voelt zich geviseerd. Uit onvrede met het speurwerk van de politie beslist Bas Michiels zelf op onderzoek uit te trekken. Als werkloze journalist is hij toch op zoek naar een nuttige bezigheid. Hij krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek: zijn ex-vriendin Emma wil als dochter van de plaatsvervangend burgemeester weten welk gevaar haar vader loopt.

Emma en Bas hebben zo hun eigen ideeën over de verdwijning van de burgemeester. Terwijl Bas in stilte Emma’s vader verdenkt, richt Emma haar aandacht op de linkse organisaties in de stad. Toch brengt hun zoektocht de twee dichter bij elkaar dan Bas ooit had durven te denken...

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Yves Peirsman raakte besmet met het schrijfvirus toen hij als tiener genomineerd werd voor de Matilda Prijs van Uitgeverij Houtekiet. Met De burgemeester publiceert hij zijn eerste misdaadroman. Wanneer hij niet aan het schrijven, hardlopen of wandelen is, levert Yves met zijn bedrijf NLP Town consultancy en software voor taaltechnologie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.