SYB van der Ploeg

leven voor muziek en sport

Roely Boer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
SYB van der Ploeg

gebonden: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789080557154, geïllustreerd, 268 blz., November 2019
Formaat: 21.7 (h) x 17.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 818 gram.

Uitgever: sybvanderploegprodukties

fotografie: Piet Douma; Eva van der Ploeg

beschrijving

Zeg de naam Syb van der Ploeg. Dan volgt steevast: van De Kast? Maar Syb van der Ploeg is veel meer dan de zanger van de Friese band. Hij begon de Engelse rockband Spanner, maakte een solo-cd, speelde in musicals, was Jezus in de eerste Passion, zong met het NNO, reist al tien jaar de theaters langs met Motel WestCoast en The Best of Britain. En dat is nog lang niet alles. Kortom Syb is met recht een ‘reiziger in muziek’.

Syb van der Ploeg is ook op en top sportman. Hardlopen, fietsen, zwemmen, schaatsen, marathons en triathlons. Hij is de man achter de Mar-athon Sneek. Bovendien is hij een groot natuurliefhebber met een grote liefde voor Friesland

Muziek en sport. In de theatervoorstelling SportSound brengt Syb zijn twee liefdes die zo onlosmakelijk zijn verbonden bij elkaar. In dit boek vertelt hij over hoe die liefdes hem als mens, muzikant en sporter mede hebben gevormd.

Van zijn eerste bandje tot de theatervoorstelling The Stones vs The Beatles Battle en alles daartussenin met een grote rol voor De Kast. De weg ernaartoe, de doorbraak en de hoogtijdagen, maar ook de andere kant van het succes en het leven erna. Van de eerste schreden op het voetbalveld en de eerste racefietsjes tot de hele triathlon op zijn vijftigste.

Al jong werd hij geïnspireerd door Gerard Nijboer, Hennie Kuiper, Rob Barel en later ook door Foppe de Haan, Rintje Ritsma en Henk Angenent. Topsporters die nog altijd behoren tot zijn sporthelden. De zes persoonlijke interviews sluiten naadloos aan bij zijn verhaal.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.