Baat het niet, dan schaadt het wel

Hoe helpen we kinderen die moeite hebben om naar school te gaan?

Remko Iedema

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Baat het niet, dan schaadt het wel

paperback/ gebrocheerd: € 20.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789078709350, 250 blz., June 2019
Formaat: 20.3 (h) x 14.3 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 319 gram.

Uitgever: Pepijn B.V., Uitgeverij

beschrijving

Als zijn dochter ziek wordt en niet meer naar school kan, komt Remko Iedema, manager Sociaal Domein bij een gemeente, terecht in de wereld van medische zorg, passend onderwijs en jeugdzorg. Hij constateert dat ondanks fantastisch geformuleerd beleid kinderen verloren raken in procedures, doorverwijzingen en goedbedoelde kortetermijn interventies.

Wat is hier aan de hand? vraagt hij zich af en gaat op onderzoek uit. Hij ontdekt dat iedereen wel wil meedenken, maar dat weinigen écht helpen en dat er veel wordt vergaderd, maar weinig wordt besloten. Dat is waar kinderen die moeite hebben om naar school te gaan en hun ouders mee worden geconfronteerd.

Iedema spreekt met landelijke opinieleiders als voormalig kinderombudsman Marc Dullaert en bestsellerauteur Wouter Hart, maar ook met managers, leerkrachten, huisartsen en jeugdzorgmedewerkers. Uiteindelijk komt hij tot een verrassende en onverbiddelijke conclusie: zij die zich druk maken zullen het verschil niet maken en zij die het verschil kunnen maken, maken zich niet druk. En die laatsten willen dat graag zo houden.

De hamvraag is: hoe kan het beter? Iedema schetst hiervoor de weg. 'Het kan anders,'schrijft hij. Morgen al. Of vandaag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.