Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

Marycke Janne Naber

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wandelen buiten de binnenstad van Groningen

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789078641902, geïllustreerd, 128 blz., June 2021
Formaat: 21.0 (h) x 12.7 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 227 gram.

Uitgever: Gegarandeerd Onregelmatig

beschrijving

Groningen afficheert zich graag als stad waar niets boven gaat. Wandel-
auteur Marycke Janne Naber ontdekte dat vooral rondóm het centrum van deze oude Hanzestad veel te beleven valt. Ze zwierf door het groene Noorderplantsoen, het Stadspark en Kardinge. Op haar wandelingen deed ze historische hofjes en villa’s aan en liet ze zich verrassen door de moderne architectuur in Corpus Den Hoorn en op de Zernike Campus.
Alle bezienswaardigheden reeg ze aaneen tot prachtige wandelingen langs grachten, plassen, meren, kanalen en de typisch-Groningse diepen. Vanuit Haren, tegenwoordig ook gemeente Groningen, maakte ze een uitstapje naar Drenthe over een drietal voorname landgoederen bij Eelde en Glimmen.
Het resulteerde in tien fraaie wandelingen van 10 tot 16 kilometer met als uitgangspunt een goed bereikbaar start- en eindpunt en smakelijke horeca-gelegenheden onderweg. Een duidelijke routebeschrijving, een routekaartje en heel veel informatie over alle bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt maken deze gids tot een feest van herkenning voor de ‘stadjers’ en een ware ontdekkingstocht voor hen die nieuw zijn in de metropool van het Noorden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.