Koen - ik heb geen adhd, want ik ben anders dan Leon

Gerdie Verheijden Msa

Koen - ik heb geen adhd, want ik ben anders dan Leon

ingenaaid: € 8.00

ISBN: 978-90-77822-50-0, 86 blz., October 2011
Formaat: 15.0 (h) x 21.0 (b) x 6.6 (d) cm. Gewicht: 150 gram.

trefwoorden: adhd CED-Groep Koen ISOS gecombineerde type hyperactiviteit aandacht aandachtspunten tips Ontwikkelingsgericht Coachen

Inhoud

De verteller in dit boek is Koen. Koen schetst op humoristische en soms ook ontroerende wijze hoe een jongen met adhd met de wereld om zich heen leert omgaan. Koen is een jongen met het gecombineerde type adhd, dat het meest voorkomt. Hij heeft zowel problemen met aandacht als met hyperactiviteit. Enkele maanden nadat Koen adhd bleek te hebben, kreeg Gerdie Verheijden, Koens moeder en auteur van dit boek dezelfde diagnose. Zij was toen 48 en haar zoon 10 jaar.
Vanuit haar ervaring als maatschappelijk werker was Gerdie Verheijden een aantal jaren als docent verbonden aan een Rotterdams ROC. In 2010 behaalde zij haar master Ontwikkelingsgericht Coachen. Zij is als supervisor en trainer verbonden aan het hbo. Gerdie Verheijden heeft een training- en coachingbureau onder de naam ISOS. www.isosprojecten.nl Esther van Efferen-Wiersma geeft in dit boek een aantal belangrijke aandachtspunten voor kinderen met adhd. Met pratische tips adviseert zij hoe in bepaalde situaties te handelen. Esther van Efferen is orthopedagoog en verbonden aan de CED-Groep te Rotterdam.

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.