Blootgegeven

Salo Muller

Blootgegeven

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-90-6523-543-5, geïllustreerd, 148 blz., May 2020
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 265 gram.

redacteur: Vanessa de Gaay Fortman

trefwoorden: fysiotherapeut, sport, voetbal, AJAX, massage, oorlog, verhalen, artiesten, massagetafel

beschrijving

Salo Muller is tijdens De Gouden Jaren van Ajax een bekende verschijning als de vaste fysiotherapeut van het succesvolle elftal. Voetballers als Cruijff, Keizer, Swart en Neeskens kwamen allemaal op zijn massagetafel terecht. In zijn praktijk aan de Amsterdamse De Lairessestraat, één van de meest bezochte in Nederland, waren trouwens niet alleen voetballers kind aan huis. Acteurs, kunstenaars, escortgirls en mannen met een pistool, ze lieten zich allemaal behandelen door Salo.

“Het vak van fysiotherapeut bestaat echt niet alleen uit het masseren en het geven van oefeningen. Er komt veel meer bij kijken. Luisteren is misschien wel 60% van de therapie.”

In dit boek beschrijft Muller haarscherp de persoonlijkheid en het soms afwijkende gedrag van zijn patiënten met een grote mate van begrip, tolerantie en mededogen. Hij beschikt over de eigenschap om in zijn patiënten niet alleen een probleem te zien, maar heeft een open oog voor de hele mens. De verhalen in Blootgegeven houden ons een spiegel voor.

Sinds zijn pensionering reist Salo door het land om lezingen te geven voor jong en oud, met verhalen over hoe hij zijn leven heeft vormgegeven na de onderduik en het verlies van zijn familie tijdens de Holocaust.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.