Over inpakken

Technieken en recepten voor het inpakken en garen in zout- of leemkorst - houtvellen - grondoven - hooikist - en papilotte - bladeren - as - groente - vet - vel

Meneer Wateetons; Rene Zanderink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Over inpakken

gebonden: € 34.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789059565517, 192 blz., May 2020
Formaat: 24.6 (h) x 19.7 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 1145 gram.

Uitgever: Fontaine Uitgevers

illustrator: Saskia Lelieveld

beschrijving

In Over inpakken leren Meneer Wateetons en René Zanderink je modern koken met klassieke en soms ronduit primitieve technieken. Ze laten je zien hoe je aroma's en smaken kunt creëren en behouden door je eten in te pakken in leem, bladeren, groente, zout, hout, dierlijke materialen, en de aarde zelf.
Naast talloze recepten zoals parelhoen in blauwaderkool, zeebaars in zoutkorst, fazant in Drentse leem en een Amerikaanse clam bake bevat Over inpakken, ook talloze how-to's voor het maken van een grondoven en het in elkaar timmeren van een hooikist. Met een goede leverancier en een gewone oven in de keuken kan iedere lezer de recepten zelf uitvoeren en ervaren hoe belangrijk het is om de geuren en smaken in het gerecht te behouden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

René Zanderink is bioloog/journalist en al sinds 2002 lid van de Nationale Ark van de Smaak commissie van Slow Food Nederland. Van zijn hand verschenen drie zeer goed gerecenseerde kookboeken: Liever Lokaal (beste en meest duurzame kookboek 2015), De Nieuwe keuken van de Veluwe (2015) en Van kop tot kont (2016).

Meneer Wateetons is foodwriter met meer dan vijf boeken op zijn naam die door recensenten worden omschreven als zeer compleet, diepgravend én hilarisch. Meneer Wateetons is zowel kok, als culinair schrijver als wetenschapper en geeft culinaire workshops.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.