Antifragiel

Nassim Nicholas Taleb

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Antifragiel

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789057125171, February 2020
Formaat: 21.7 (h) x 13.8 (b) x 3.8 (d) cm. Gewicht: 723 gram.

Uitgever: Nieuwezijds b.v., Uitgeverij

serienaam/reeks: Incerto

vertaald door: Brenda Mudde; Jonas de Vries

beschrijving

Nassim Nicholas Taleb vergaarde internationale faam met zijn bestseller De Zwarte Zwaan, over ingrijpende toevallige gebeurtenissen die ons leven bepalen. In Antifragiel – Talebs magnum opus en het sluitstuk van zijn filosofisch oeuvre over onzekerheid, risico en menselijk falen – gaat hij een stap verder en koppelt hij zijn intellectuele en filosofische interesses aan zijn praktijkervaring.

In Antifragiel leert Taleb ons hoe we moeten handelen en leven in een chaotische wereld, hoe we moeten omgaan met wat we niet begrijpen. Antifragiel zijn is meer dan veerkrachtig of robuust zijn, of bestand zijn tegen Zwarte Zwanen. Wie antifragiel is, houdt van chaos en wordt er beter van, zoals het veelkoppige monster Hydra uit de Griekse mythologie: elke keer als een van haar koppen werd afgehakt, groeiden er twee voor terug.

Antifragiel is alles wat met de tijd verandert en overleeft: evolutie, ideeën, politieke systemen, cultureel of economisch succes, opkomende steden, recepten, geruchten, oproer, rechtssystemen, bacteriële weerstand, de menselijke soort...

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nassim Nicholas Taleb heeft zijn leven gewijd aan problemen van onzekerheid, waarschijnlijkheid en kennis, en gewerkt als zakenman-handelaar, filosofisch essayist en academisch onderzoeker. Hij is Distinguished Professor of Risk Engineering van New York University.

Zijn boeken zijn uitgegeven in zevenendertig talen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.