Kantelpunten

Bevrijding op het snijpunt van angst en moed

Joan Halifax

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kantelpunten

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789056703974, 320 blz., April 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.0 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 428 gram.

Uitgever: Asoka

vertaald door: Marjolijn Stoltenkamp

beschrijving

Door haar werk als sociaal-activist, antropoloog en dharma-leraar ging Joan Halifax begrijpen hoe onze grootste beproevingen de meest waardevolle bron van wijsheid kunnen worden – en hoe we door de kracht van compassie lijden kunnen transformeren.
Halifax heeft vijf psychologische ervaringen geïdentificeerd als ‘kantelpunten’: altruïsme, empathie, integriteit, respect en inzet. Pas als we op deze kantelpunten staan, stellen we ons open voor het volledige spectrum van onze menselijke ervaring en ontdekken we wie we werkelijk zijn. Elke crisis biedt kansen tot groei, maar ook het gevaar weg te glijden in negativiteit.
Hoe vermijden we de valkuilen en ontdekken we in plaats daarvan het levenbrengende evenwicht tussen deze twee tegengestelde krachten? Halifax geeft ons een praktische kaart om te navigeren op de drempel van verandering en aanwijzingen om angst met moed te overwinnen.

Joan Halifax is dharmaleraar, zenpriester, antropoloog en pionier op het gebied van terminale zorg. Ze is oprichter, abt en belangrijkste leraar van het Upaya Institute and Zen Center in Santa Fe te New Mexico. Ze is directeur van het project Being with Dying en oprichter van het Upaya Prison Project dat meditatieprogramma’s voor gevangenen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.