Op stap in Nationaal Park Lauwersmeer

Unieke natuur op oude zeebodem

Christine Dirkse-Vreugdenhil

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op stap in Nationaal Park Lauwersmeer

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789052945668, geïllustreerd, 128 blz., July 2021
Formaat: 24.3 (h) x 17.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 396 gram.

Uitgever: Profiel BV

beschrijving

Het Nationaal Park Lauwersmeer is één van de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland. De natuur op de oude zeebodem biedt, dankzij de unieke combinatie van zout en zoet, leefruimte aan allerlei bijzondere vogels, bloemen en vlinders. Daarmee is dit gebied, dat ook is uitgeroepen tot Natura2000 gebied, een bezoek meer dan waard.

Met dit boek in de hand wordt een bezoek aan het Lauwersmeer een echte belevenis: allereerst geeft het een overzicht van de wandelroutes, fietsroutes, uitkijkpunten en bezienswaardigheden in en om het gebied. Daarnaast beschrijft dit boek de ontstaansgeschiedenis van het gebied en de ontwikkeling die het in ruim vijftig jaar doormaakte.

Maar het is meer dan een handige gids voor onderweg: het geeft een inkijkje in de samenhang van de natuur. Per deelgebied laat het zien hoe alles met elkaar samenhangt. Hoe de aanwezigheid van riet invloed heeft op de waterkwaliteit en het voorkomen van bepaalde vogels.
Hoe de samenstelling van de zeebodem maakt dat juist hier zeldzame bloemen bloeien en welke vlinders daardoor aangetrokken worden. Ook geeft het boek tips waar deze zeldzaamheden voorkomen.
Zo onthult het steeds meer van de schatten van de oude zeebodem.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.