De man op de dijk

Het grenzeloze verhaal van de grauwe kiekendief

Elvira Werkman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De man op de dijk

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789050117609, 240 blz., July 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 417 gram.

Uitgever: KNNV Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Een prachtig verhaal over hoe een man, Ben Koks, de aanzet geeft tot de bescherming van een bijzondere roofvogel: de grauwe kiekendief. Het is een verslag van geloof, opoffering, samenwerken met boeren, pionieren, vriendschap sluiten over landsgrenzen heen en vooral nooit opgeven.

Ook verschenen: Vogels wijzen ons de weg - natuur en landbouw in balans

Elvira Werkman is schrijver en freelance journalist, met oneindige liefde voor natuur. Ze schrijft voor zowel volwassenen als kinderen over onder andere natuur, landbouw, cultuurhistorie en kunst. Ook tekent ze levensverhalen op. Voor KNNV Uitgeverij publiceerde ze Vogels en de liefde, De man op de dijk en Geluksklavers.

Ben Koks is een Nederlandse ornitholoog, bedenker van akkervogelbeschermingsconcepten, internationaal gerespecteerd kiekendiefonderzoeker en oprichter van Werkgroep Grauwe Kiekendief. Met zijn nieuwe organisatie, Harrier Conservation International, zal hij zich ook de komende jaren weer bezighouden met het bescherming en onderzoek naar kiekendieven.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De man op de dijk

paperback/ gebrocheerd: UITVERKOCHT!
Bijna waren we hem kwijt in ons land: de grauwe kiekendief, een van de sierlijkste roofvogels ter wereld. Tot halverwege de vorige eeuw ...

Meer boekennieuws op Facebook.