Unspeakable

Speaker van het Lagerhuis over de Britse politiek en de brexit

John Bercow

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Unspeakable

paperback/ gebrocheerd: € 26.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048862849, geïllustreerd, 496 blz., May 2021
Formaat: 22.8 (h) x 15.0 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 699 gram.

Uitgever: Hollands Diep

vertaald door: Marieke van Muijden; Bep Fontijn; Rebekka W.R. Bremmer; Jaap Verschoor

beschrijving

Toen John Bercow zich op 31 oktober 2019 terugtrok als speaker van het Britse Lagerhuis, was hij een van de bekendste en meest iconische figuren uit de Britse politiek. Tien jaar lang maakte hij vanuit die positie een van de meest koortsachtige periodes van de moderne Britse geschiedenis van dichtbij mee. Hij zat het parlement voor terwijl dat te maken had met belangrijke kwesties als bezuinigingsmaatregelen ten tijde van de financiële crisis; de regeringscoalitie met de Conservatieven en de Liberaal-Democraten; en natuurlijk het lastigste probleem van deze tijd - hoe de uitkomst van het referendum in 2016, de brexit, ten uitvoer moet worden gebracht.

Openhartig en onbevreesd laat John Bercow zich uit over de toonaangevende figuren uit zijn tijd - van Tony Blair tot David Cameron, van Theresa May tot Boris Johnson. Hij motiveert de manier waarop hij heeft geprobeerd om het parlement te democratiseren en licht toe hoe hij zijn voorzitterschap inzette om de rechten van de parlementsleden te verdedigen en de regering ter verantwoording te roepen.

Unspeakable biedt een fascinerende kijk op de achtergrond en politieke carrière van Mister Speaker en is daarmee essentieel leesvoer voor iedereen die geïnteresseerd is in politiek en hoe democratie wordt - of zou moeten worden - vormgegeven.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)John Bercow (1963) is politicus en voormalig speaker van het Britse Lagerhuis. Bercow maakte daar in 1997 zijn entree namens de Conservatieve Partij voor kiesdistrict Buckingham. In juni 2009 werd Bercow verkozen tot speaker van het Lagerhuis en in die functie leidde hij het parlement met veel humor door een van de meest koortsachtige periodes van de moderne Britse geschiedenis. Na ruim tien jaar legde hij in oktober 2019 het voorzitterschap naast zich neer.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.