Hans Nijland

Boerenbluf op de transfermarkt

Tom Knipping

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hans Nijland

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048859962, 320 blz., March 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 431 gram.

Uitgever: Inside

trefwoorden: arjen robben bestuurders erdivisie fc groningen knvb knvb beker luis suarez management sport stadion uitgeverij virgil van dijk voetbal

beschrijving

Mijn naam is Hans Nijland. 23 jaar heb ik overleefd in de voetbaljungle. Ik ben niet hoogbegaafd en heb geen universitaire graad. Met op zak alleen een mavo-diploma werkte ik me op van preikweker tot ondernemer. Op mijn 35e was ik financieel onafhankelijk en blufte ik me de eredivisie binnen. Ik kon niet goed voetballen en had geen flauw idee hoe ik Luis Suárez of Virgil van Dijk zou moeten kopen. Bij mijn eerste transfer was ik in de veronderstelling dat de speler met de eis van een 'full loaded' auto, een auto met een volle tank benzine bedoelde. Men vond mij een rare snuiter met de gladde praatjes van een stofzuigerverkoper. Heel lang zou ik het niet volhouden. Als opportunist met een grote bek werd ik bij FC Groningen uiteindelijk de langst zittende clubdirecteur van Nederland. Tussen 1996 en 2019 zag ik de voetbalindustrie met eigen ogen exploderen. Voetballers werden handelswaar. We belandden van de ene miljoenendeal in de andere. Arjen Robben, Luis Suárez, Dusan Tadic, Virgil van Dijk. Maar er zaten ook een paar ongekende missers tussen. In dit boek neem ik u mee naar de onderhandelingstafels. Mijn tijd in de eredivisie heb ik beleefd als een schelmenroman. Dit is het verslag van mijn belevenissen achter de schermen van de grootste entertainmentindustrie.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Tom Knipping (1977) is als jaren de onderzoeksjournalist van Voetbal International, na een tijd bij Sportweek en De Gelderlander. Met drie onderzoeksboeken in de top twintig van de Bestseller60 waagt hij zich nu voor het eerst aan een biografie. Naar aanleiding van het werk van Knipping heeft de NTR een documentaireserie gemaakt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.