Ik heb geleefd

Annemarie Haverkamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ik heb geleefd

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048856145, geïllustreerd, 352 blz., February 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.5 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: Lebowski

trefwoorden: achtste dag ad algemeen dagblad ambulancewens annemarie anton wachterprijs barbara van beukering bestaan bronzen uil bucketlist bundel ...

beschrijving

'Het nu is het enige wat ik heb.' Ismaël Lotz (43)
'Ik nam me voor elke dag een lievelingsdag te laten zijn.' Geneviève Verberk (58)
'Als ik niet ziek was geworden had ik nooit met deze passie geleefd.' Jip Schreibers (25)

Wat doe je als je nog maar kort te leven hebt? Annemarie Haverkamp interviewde twee jaar lang meer dan zeventig mensen die binnen afzienbare tijd zouden komen te overlijden. Ze vroeg naar hun angsten, hun dromen, hun plannen en het onvermijdelijke einde. Gesprekken die aanvankelijk over de dood leken te gaan, zeiden uiteindelijk veel meer over het leven. Wie nog maar beperkt de tijd heeft, begrijpt waar het echt om draait.
Haverkamp sprak ook met diverse deskundigen over doodgaan en verdriet. Ze leerde hoe belangrijk het is te blijven luisteren naar mensen in de rouw.

Ik heb geleefd is een boek vol waardevolle inzichten waar elke gewone sterveling zijn voordeel mee kan doen. Omdat het leven van de ene op de andere dag compleet anders kan zijn.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Annemarie Haverkamp (1975) is hoofdredacteur van universiteitsblad Vox, columniste van De Gelderlander en freelance journaliste voor onder meer AD en NRC Handelsblad. In 2018 verscheen haar roman De achtste dag, waarmee ze zowel De Bronzen Uil als de Anton Wachterprijs voor beste debuut won.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.