I Love Dick

Chris Kraus

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
I Love Dick

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048845651, 272 blz., November 2019
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 363 gram.

Uitgever: Lebowski

vertaald door: Evi Hoste; Anniek Kool

beschrijving

Chris Kraus en haar echtgenoot Sylvère Lotringer brengen na een etentje de nacht door bij Dick ____. Chris voelt dat er iets is tussen haar en Dick. Samen met Sylvère begint ze hem brieven te schrijven, die ze in eerste instantie niet verzenden. Wanneer Dick hun telefoontjes en faxen onbeantwoord laat, krijgt hij langzamerhand de functie van een dagboek dat Chris in staat stelt de problemen van haar leven en relaties bloot te leggen.

I Love Dick wordt geprezen als de grensverleggende roman die zonder schaamte of terughoudendheid de vrouwelijke stem in de kunstwereld laat spreken. Het werd voor het eerst gepubliceerd in 1997 en kon rekenen op zowel controverse als een schare hartstochtelijke bewonderaars.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Chris Kraus is experimenteel filmmaker, schrijver en de uitgever van de Native Agents-reeks van uitgeverij Semiotext(e). Naast essays, voornamelijk over kunstkritiek, schreef Kraus de romans Aliens & Anorexia, Torpor enSummer of Hate. I Love Dick heeft de laatste jaren een cultstatus gekregen onder critici en schrijvers, en wordt nu eindelijk ontdekt door het grote publiek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.