Hij staat!

verhalen uit het turnleven van Hans van Zetten

Marijn de Vries; Lidewey van Noord

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hij staat!

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789048843312, 304 blz., April 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 402 gram.

Uitgever: Inside

trefwoorden: anekdotes blessure bondscoach commentator epke zonderland hans van zetten lieke wevers nos sanne wevers sport sportanekdotes trainer turncarrière ...

beschrijving

Het turnen is Hans van Zetten met de paplepel ingegoten. Ooit was hij zelf een van de beste turners van Nederland. Door een blessure werd hij gedwongen te stoppen en koos hij op 17-jarige leeftijd al voor het trainersvak. Hij werd bondscoach van de Nederlandse vrouwenturners, hervormde eigenhandig de nationale vrouwenturnwereld en keek intussen altijd vooruit, naar nieuwe dingen, andere uitdagingen. Toen Klaas Boot met pensioen ging, werd Van Zetten - geheel volgens zijn eigen carrièreplanning - de nieuwe turncommentator van de NOS. Sindsdien is zijn stemgeluid niet meer weg te denken van de Nederlandse tv.

Hans van Zetten wil niet simpelweg commentaar geven, noch mensen een klein beetje kennis bijbrengen over de ingewikkelde sport die turnen is. Hij wil verhalen vertellen. In elk commentaar zit een extra laag, een boodschap zo je wilt, waarvan hij hoopt dat het kijkers thuis op de bank tot een gesprek prikkelt.

De gouden oefening van Epke Zonderland, het wegsturen van Yuri van Gelder van de Spelen in Rio de Janeiro, de band tussen de tweeling Sanne en Lieke Wevers en hun vader Vincent die ook hun trainer is, de bizarre levensloop van Verona van de Leur die na haar turncarrière de porno-industrie in ging - Van Zetten heeft er een duidelijke visie op en mening over. Samen met de haarscherpe herinneringen en anekdotes uit zijn jeugd, eigen turncarrière en carrière als trainer vormen deze verhalen een kleurrijk boek over een markante man.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Marijn de Vries (1978) is columnist bij Trouw, wieleranalist bij o.a. de NOS en oud-profwielrenster. In 2017 debuteerde ze als auteur met de bestseller Vrouw & Fiets samen met Nynke de Jong.
Lidewey van Noord (1985) ontving voor haar debuut Pellegrina direct een nominatie voor de Nico Scheepmaker Beker voor beste sportboek van 2016. Hij staat! is het vijfde boek voor de in Italië woonachtige Van Noord.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.