Nudge

naar betere beslissingen over gezondheid, geluk en welvaart

Richard Thaler; Cass Sunstein

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nudge

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789047008071, geïllustreerd, 304 blz., February 2015
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: Business Contact

vertaald door: Carla Zijlemaker

trefwoorden: kahneman sunstein

beschrijving

Hoe kunnen wij de mensen in onze samenleving ertoe brengen om de juiste keuzes te maken, keuzes waardoor ze gezonder en gelukkiger worden en waardoor ze over meer welvaart en vrijheid beschikken? We kunnen mensen met zachte hand - met een nudge - naar betere keuzes leiden, zonder hen te beperken in hun keuzevrijheid. Bijvoorbeeld door in schoolkantines gezonde voeding op ooghoogte te zetten, of door meer betrokkenheid bij pensioenen te creëren door sommige spaarplannen opt-out te maken in plaats van opt-in. Sinds de publicatie van Nudge in 2008 heeft het boek veel teweeggebracht. Thaler en Sunstein zijn adviseurs geworden van de regering van Barack Obama. David Cameron heeft het boek required reading gemaakt voor al zijn partijgenoten. Dit boek toont op baanbrekende wijze hoe kleine beleidswijzigingen grote impact
kunnen hebben.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Richard Thaler bekleedt een leerstoel aan de universiteit van Chicago op het gebied van respectievelijk gedragswetenschappen en economie, en politieke wetenschappen en jurisprudentie. Thaler is ook als onderzoeker verbonden aan het National Bureau of Economic Research in de Verenigde Staten.
Cass Sunstein bekleedt een leerstoel aan de universiteit van Chicago op het gebied van respectievelijk gedragswetenschappen en economie, en politieke wetenschappen en jurisprudentie.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.