Communiceren is docentenwerk

Contact maken, leiding geven en luisteren in het onderwijs

Walter Geerts; René van Kralingen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Communiceren is docentenwerk

gebonden: € 27.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046907702, 223 blz., February 2021
Formaat: 24.1 (h) x 17.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: Coutinho

beschrijving

Een goede docent is iemand die kan communiceren. Om als docent nog beter les te kunnen geven, is het nodig dat je effectief communiceert. Hoewel je kunt leren hoe je een les vormgeeft en welke didactische werkvormen je hiervoor kunt gebruiken, is het een vak apart om door te hebben hoe je informatie bij je leerlingen kunt laten landen. Succesvol communiceren kun je echter goed trainen.

Communiceren is docentenwerk laat zien hoe je contact kunt maken, hoe je leidinggeeft en hoe je goed kunt luisteren. In vier delen leer je om als gesprekspartner van leerlingen, ouders en collega’s effectiever te communiceren. Elk hoofdstuk schetst een herkenbare context met relevante inhoud die je als docent direct in de praktijk kunt toepassen. Praktijkvoorbeelden en ervaringen uit de klas vormen het vertrekpunt van het boek, waaraan de theorie en de bijpassende oefeningen zijn gekoppeld.

Met de code in dit boek heb je toegang tot je online studiemateriaal.

www.coutinho.nl/communicerenisdocentenwerk
• lessuggesties
• powerpointpresentaties bij ieder hoofdstuk
• opdrachtkaarten
• communicatietips voor online onderwijs

Dit boek leert (aankomende) leraren in het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs in Nederland en België optimaal te communiceren.

Walter Geerts is als onderwijskundige verbonden aan de lerarenopleidingen van NHL Stenden Hogeschool. René van Kralingen is trainer/adviseur bij Onderwijsadvies Van Kralingen en daarnaast parttime verbonden aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Rotterdam.


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.