Een evangelie zonder God

Wat heeft Jezus ons nog te zeggen?

Julian Baggini

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een evangelie zonder God

gebonden: € 25.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046827765, 240 blz., October 2020
Formaat: 23.7 (h) x 15.9 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 471 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Chiel van Soelen; Pieter van der Veen

beschrijving

Ook degenen die Jezus niet als zoon van God zien, zijn geneigd hem te erkennen als een groot moreel leider. Maar op welke manier was hij dat eigenlijk, als je kijkt naar wat er feitelijk in de evangeliën staat? De Britse filosoof Julian Baggini ziet Jezus niet als die zachtaardige pleitbezorger van eenvoudige morele waarden, maar als een revolutionair met een ongemakkelijke boodschap. Zijn morele filosofie is uitdagend en radicaal.
Baggini komt in zijn boek uiteindelijk tot een nieuw, gestript evangelie, gebaseerd op de woorden die in het Nieuwe Testament aan Jezus worden toegeschreven, maar zonder alle wonderen en zonder de verrijzenis. Daarmee biedt Een evangelie zonder God de kern van Jezus' humanistische levensfilosofie, waar zowel gelovigen als atheïsten ook nu veel aan kunnen hebben.

De pers over Hoe de wereld denkt:
'Door zijn scherpzinnigheid, en zijn bereidheid om te luisteren en te leren, wijst Baggini op een waardevolle manier de weg van bekrompen kortzichtigheid naar vruchtbare dialoog.' The Guardian

'In dit gedurfde, fascinerende boek verdiept de auteur zich in andere filosofische tradities, met bescheidenheid maar zonder ze op neerbuigende wijze te sparen voor de kritische analyse waaraan hij onze eigen traditie onderwerpt.' Financial Times

'Een even ambitieus als toegankelijk boek. ****' Trouw

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Julian Baggini is een Britse filosoof. Hij is medeoprichter van The Philosopher's Magazine en schrijft onder meer voor The Guardian en de Financial Times. Bij Nieuw Amsterdam verschenen eerder Deugden van de tafel, Herwonnen vrijheid en Hoe de wereld denkt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.