Cijfers liegen niet

73 dingen die je over de wereld moet weten

Vaclav Smil

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cijfers liegen niet

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046827666, geïllustreerd, 320 blz., January 2021
Formaat: 21.1 (h) x 13.6 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 417 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Joost Pollmann

beschrijving

Wat onthullen cijfers over de toestand van onze wereld? Vaclav Smil, de favoriete wetenschapper van Bill Gates, geeft antwoord op actuele en urgente vragen over energie, het milieu, technologie, transport en voedselproductie. Waarom moeten we diesel voorlopig nog niet afschrijven? Hoeveel wegen alle koeien ter wereld (en waarom zou je dat moeten weten)? En wat maakt mensen gelukkig?
Cijfers liegen niet laat je met fascinerende voorbeelden en verhelderende illustraties anders naar de wereld kijken. Je komt te weten hoeveel mensen er nodig waren om de Pyramide van Cheops te bouwen, waarom Nederlandse mannen de langste ter wereld zijn en waarom elektrische auto's (nog) niet zo goed zijn als we denken.
Vaclav Smil maakt duidelijk dat feiten ertoe doen en daagt je uit om de cijfers in de juiste context te plaatsen. Want cijfers liegen niet, maar welke waarheid brengen zij eigenlijk aan het licht?

'Er is geen auteur naar wiens boeken ik meer uitkijk dan naar die van Vaclav Smil.' Bill Gates

'Een van de belangrijkste mondiale denkers.' Foreign Policy

'Een van de meest vooraanstaande denkers ter wereld over de geschiedenis van innovatie en een meester in de statistiek (...) Er is geen andere wetenschapper die zo beeldend over getallen schrijft.' The Guardian

'Een origineel denker.' Sheila Sitalsing

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Vaclav Smil is emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Manitoba, Canada. Hij schreef meer dan veertig boeken over onderwerpen als energie, milieu, voedselproductie en voedselvoorziening, technische innovatie, risicobeoordeling en openbaar bestuur. Hij is Fellow van de Royal Society of Canada.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.