Koningin Elizabeth

De biografie

Sally Bedell Smith

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Koningin Elizabeth

gebonden: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789046826775, 640 blz., August 2020
Formaat: 23.7 (h) x 16.2 (b) x 4.8 (d) cm. Gewicht: 1127 gram.

Uitgever: Nieuw Amsterdam

vertaald door: Annemie de Vries; Marjolein Hazelzet

beschrijving

HET WARE VERHAAL ACHTER THE CROWN

Het leven van koningin Elizabeth II is episch en ongeëvenaard. Sinds ze in 1952 koningin werd van het Verenigd Koninkrijk, ontmoet ze koningen, wereldleiders en beroemdheden. Ze zag haar land en de wereld veranderen. Hoe slaagde Elizabeth erin de Britse monarchie toekomstbestendig te maken? Hoe wist ze haar mysterieuze uitstraling en populariteit in te zetten ten faveure van haar land?
Op basis van talloze privédocumenten en niet eerder gepubliceerde interviews, schetst Sally Bedell Smith een intiem portret. Elizabeth blijkt een hardwerkende, deskundige vrouw. Ze balanceert voortdurend tussen traditie en moderniteit, tussen werk en familie. Niet eerder kwamen we zo dicht bij de langstregerende vorstin ter wereld, de mater familias van de Windsor-dynastie: Koningin Elizabeth II.

'Fantastisch geschreven, vol inlevingsvermogen - een onthullende blik op het hof.' Walter Isaacson, biograaf van o.a. Albert Einstein en Steve Jobs

'Een excellente, alomvattende biografie.' The New York Times

'Sally Bedell Smith geeft je de illusie dat je de koningin persoonlijk kent.' The Economist

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Sally Bedell Smith schreef biografieën van prins Charles (2017), prinses Diana, John en Jacqueline Kennedy, en Bill en Hillary Clinton. Ze werkte bij Time en The New York Times en is sinds 1996 redacteur bij Vanity Fair.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.